Splish-Splash pantomime+more

Οι Splish - Splash ειδικεύονται στη δημιουργία θεατρικών παραστάσεων με τεχνικές του βωβού κινηματογράφου, από τον οποίο αντλούν την έμπνευσή τους. Κάθε χρόνο, δίνουν ζωή σε ιστορικά πρόσωπα ή μύθους/θρύλους του δυτικού πολιτισμού, πλέκοντας το κωμικό στοιχείο με το δραματικό για να αναδείξουν το πανανθρώπινο, μέσω της παγκόσμιας γλώσσας του σώματος.
Κίνηση, έκφραση, παντομίμα, χρήση βίντεο προβολών - που άλλοτε υποκαθιστούν και άλλοτε υποβοηθούν τον σκηνικό χώρο- μουσική καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης, απουσία του λόγου και η χρήση τίτλων (λεζάντες) -όπου χρειάζεται-είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το ιδιαίτερο ύφος των παραστάσεών τους, σε αποχρώσεις του άσπρου του μαύρου και της σέπιας, με σαφή κατεύθυνση προς την κωμωδία.
Συστήθηκαν στο κοινό τους το 2003. Με έμπνευση από την χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου, διασκευάζουν κλασικά έργα και τα μεταφέρουν στο θεατρικό κοινό με ένα τρόπο μοναδικό.
Βασισμένοι κυρίως στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, την μουσική και τον γρήγορο, «καθαρό» ρυθμό, δημιουργούν μία πρωτότυπη θεατρική ταυτότητα η οποία την έχουν καταστήσει αναγνωρίσιμη στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα. Έχουν διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με σημαντικά βραβεία.
Η σατιρική διάθεση και το «πείραγμα» γνωστών μύθων αλλά και των ηρώων που πρωταγωνιστούν σε αυτούς, δημιουργούν μία ολότελα διαφορετική πρόσληψη του έργου, αποτέλεσμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού της ομάδας Splish-splash pantomime+more, Johnny Ο.
Την κινησιολογική επιμέλεια της ομάδας έχει η Ιωάννα Καμπυλαυκά, ενώ από τη θεατρική σεζόν 2015-2016, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ανέλαβε τα σκηνικά και τις βιντεοπροβολές, τα οποία έδωσαν ένα νέο, διαδραστικό ύφος στις παραστάσεις.

Ιστορικό παραστάσεων:
- Joan of mArc (2017) (Νέα διασκευή της ιστορίας της Ιωάννας της Λωραίνης)
- Jack the Rimper (2016) (Νέα διασκευή του μύθου του Τζακ του Αντεροβγάλτη)
- Meta(m)morphosi (2014-2015) (Βασισμένο στην ιδέα της Μεταμόρφωσης του Κάφκα)
- Draculam (2012-2014) (Βασισμένο στον μύθο του Δράκουλα)
- Mr D. (2011) (Πρωτότυπο)
- M for little Man (2010-2011) (Πρωτότυπο)
- The Phantom of the Om pera (2009-2010) (Βασισμένο στο Φάντασμα της Όπερας)
- Scarmface (2008-2009) (Βασισμένο στην ιστορία της τανίας “ο Σημαδεμένος”)
- Framkenstein (2007-2008) (Βασισμένο στον μύθο του Φρακενσταϊν)
- Zam Dark (2006-2007) (Βασισμένο στην ιστορία της Ιωάννας της Λωραίνης)
- Jack the Rimper (2005-2006) (Βασισμένο στον μύθο του Τζακ του Αντεροβγάλτη)
- Nemfertiti (2004-2005) (Βασισμένο στον μύθο της Νεφερτίτης)
- Nomsferatu (2003-2004) (Βασισμένο στον μύθο του Νοσφεράτου)

Splish-Splash pantomime+more

Splish-Splash pantomime+more1 week ago

Όταν παίρνεις τέτοιες κριτικές, από ανθρώπους σαν τον Κύριο Τσατσούλη, δεν μπορεί παρά να είσαι περήφανος για την δουλειά σου! Ευχαριστούμε πολύ!!!

http://www.imerodromos.gr/ekkentro-vovo-piotiko-theatro/

Splish-Splash pantomime+more

Splish-Splash pantomime+more1 week ago

Πολλά συγχαρητήρια, στην δική μας Eugenia Maragou για την βράβευση της, με τον Κρατικό Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για παιδιά, με το σενάριο της " Η Μάχη της Κασσετίνας". Πάντα επιτυχίες, χαρά και υγεία!!!

Splish-Splash pantomime+more

Splish-Splash pantomime+more3 weeks ago

* ΒΩΒΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ *
Καμία και σήμερα... 😱
Αυλαία απόψε για την δικιά μας Ιωάννα της Λωραίνης, που για 2η χρονιά τιμήσατε με συνεχή sold out!
---> ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ <---
Splish-Splash pantomime+more

Splish-Splash pantomime+more3 weeks ago

Τελευταίες δύο παραστάσεις ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ 26 & 27 Φεβρουαρίου στις 21:15 για την παράσταση βωβού/σωματικού θεάτρου που για 2η χρονιά τιμήσατε με συνεχή sold out
---> ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ | viva.gr | εισιτήρια 5 - 8 - 10 ευρώ | https://www.viva.gr/tickets/theater/theatrofournos/joan-of-marc/

Yannis Oikonomidis, Giannis Filippou, Zaifidis Vasilis, Vidalakis Alexis, Nancy Chrysikopoulou, Eugenia Maragou | Gus Economou

#beThere

Splish-Splash pantomime+more

Splish-Splash pantomime+more4 weeks ago

Ο Gus Economou μίλησε σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ 100.3 "ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ" και την Έλενα Παπαδημητρίου, για τους Splish-Splash pantomime+more και την Joan of mArc στο θέατρο Φούρνος που παρουσιάζεται για 4 μόνο παραστάσεις ακόμα, τις Δευτέρες & Τρίτες 19,26 & 20,27 Φεβρουαρίου

Splish-Splash pantomime+more

Splish-Splash pantomime+more

Splish-Splash pantomime+more4 weeks ago

Επειδή η εκπαίδευση δεν σταματάει στο σπαθί, αύριο θα μάθει να πετάει και "αετό"... Σας περιμένουμε ΚΑΙ την Καθαρά Δευτέρα στο Θέατρο Φούρνος!!! 4 παραστάσεις έμειναν!!! Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15!!! Κλείστε θέσεις τώρα!!!!